Szabó Réka vizuális művész egyéni tárlata

Megnyitó: 2017. január 22, 17 óra, Partiumi Keresztény Egyetem

A Magyart Kultúra Napja alkalmából Szabó Réka képzőművész egyéni tárlata nyílik a Partiumi Keresztény Egyetem emeleti kiállítóterében, január 22-én (vasárnap) 17 órától.
A kiállítást dr. Onucsán Miklós képzőművész, a Partiumi Keresztény Egyetem docense fogja megnyitni.

A kiállítás február 20-ig tekinthető meg.

Szabó Réka a Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészeti szak végzettje.

Szabó Rékát megérintette a konceptualizmus szele. Munkáiban mindig igyekszik valamilyen eszmét is megjeleníteni, soha nem elégszik meg a látvánnyal. Amit látunk, az ne csak szép legyen, hanem jelentős is. Betű és kép között elmosódnak a határok, a jelentés a betűkből álló képből és a képnek alárendelődő betűkből áll össze. Grafikát, manipulált fotót, több szintes képet hoz létre, ahol a mélységet nem a perspektíva törvényei, hanem az egymásra helyezés, az ál-árnyék használatával oldja meg. A szöveg élő testként viselkedik, van amikor rendben, fegyelmezetten követik egymást a betűk, máskor pedig egymásba botlanak, egymásba rohannak, érthetetlen masszává sűrűsödnek, vagy – ami még ijesztőbb – belezuhannak a semmibe. Művészetét leginkább a kísérletezés, a határok feszegetése, a konkrétumok oldása és új jelentések elindítása jellemzi. Munkái nem sorolhatók egy bizonyos kategóriába sem, a helyenként szigorú kompozícióval ellátott reklámgrafikai megoldásokat finom jelzésekkel ülteti át a művészet szférájába. Igyekszik kiiktatni a fölösleges információkat és képi vizsgálódásaiban lecsupaszított formákat működtet. /Horváth Gizella/
http://terem.ro/hu/muveszek/szabo_reka

Egy háromtagú nemzetközi zsűri által felügyelt és elbírált verseny eredményeként Cătălina Moș és Szabó Réka (mindketten egyetemünk végzettjei) vehetnek részt egy, az indiai Nyugat-Bengáliában megszervezendő művészeti alkotótáborban.

A „I. International Land Art Symposium 2017 Bankura westBengal India” fantázianevű művészeti alkotótábor Avhibaktiban, Bankurában lesz megrendezve, az egykori Calcutta (ma Kolkata) közelében, február 12–20. között.
Moș és Szabó az egyetlen részvevők Romániából.

 

Szaboreka1 01

forrás: www.partium.ro