Amplitúdó

Az Amplitúdó egy olyan műhely jellegű képzés lehetőségét ajánlja fel az érdeklődőknek, amely részletesen foglalkozik a hangvágás, keverés, és felvételezés gyakorlati és elméleti oldalával. Nem csak romániai magyar közegekben mutat komoly produkciós hiányosságokat számos mozgóképes termék, installáció, zenei produkció, és színházi előadás. A képzés egy ezen jelenségre válaszként érkező kezdeményezés lesz, amely résztvevőit fel fogja készíteni különböző feladatkörök elvégzésére, különböző eszközök ismeretére, de ugyanakkor az esztétikai és dramaturgiai minőségeiben is körüljárja a hangi utómunkálatokat.

Gyakorlati szinten a résztvevők animációs, mozgóképes anyagok hangvilágát építhetik újra, zörejek felvételezési körülményeit próbálják ki, párbeszédet rögzítenek, és alapvetően mind olyan szituációkat vehetnek figyelembe, amelyek ügyes és átgondolt hangi megoldásai hasznosak lesznek elkövetkező munkáik megvalósításában. Az ezt kísérő elméleti rész fogalmi és esztétikai területeken is segít egy tájékozottságot nyújtani, mindezeket átívelve egy igen hasznos szoftverismereti képzéssel.

            Iszlai József mozgóképes, színházi, zenei, és installációkat érintő tapasztalatait egy két heti rendszerességgel történő, három hónapba foglalt folyamatban fogja átadni a Partiumi Keresztény Egyetem keretein belül. A képzést megelőző bemutatkozó előadását az érdeklődők március 12-én hallgathatják meg az egyetem aulájában.

            A képzés jelentkezési időszaka február 26-tól március 20-ig tart, a befizetendő összeg az egyetemmel jogi viszonyban állóknak 200, külsősöknek 350 euró. Jelentkezésüket várjuk a Nagyváradi PKE Művészeti Tanszék titkárságán (mt@partium.ro). Egyéb kérdésekkel az iszlaijozsef@gmail.com címen lehet jelentkezni.

ampli-a3.pdfamplitudo.pdf

amplitudo 01

forrás: mt.partium.ro