A Partiumi Keresztény Egyetem oktatói és hallgatói a debreceni TEDx-en

A TEDx Debrecenre 2017. október 14-én került sor a Víg Kamaraszínházban -  a "kihívás" és "együttműködés" jegyében

Dr. Maior Enikő, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja a TEDx mozgalom aktív tagja, és ennek köszönhetően 2017. október 14-én immár II. alkalommal vehettek részt az egyetem oktatói és hallgatói TEDx-en, melynek helyszíne a debreceni Víg Kamaraszínház volt.

Az előadók  „Kihívás és együttműködés” témakörbe illeszkedő előadásai ezúttal azt az üzenetet emelték ki, hogy a haladás csak közös tudással lehetséges.

A személyes fejlődés fontos komponense mindenki számára, hogy  megtalálja és gyakorolja a saját, személyre szabott feladatát, mert kizárólag belső motiváció által lehetséges élethosszig tartóan produktívnak, hasznosnak és nem utolsó sorban boldognak lenni.

Fel kell ismernünk, hogy a kommunikáció és az együttműködés a fejlődéshez vezető út; hogy a tudomány és a technika nyújtotta lehetőségek kiaknázatlanok, de közös tudással, "közös nyelv", illetve mindenki számára érthető fogalmi rendszer kialakításával lehet és kell is együtt dolgozni…egy élhetőbb világért.

 Itt helye van minden kezdeményezésnek, amely a pozitív változásokat és az értékek rehabilitálását szolgálja, éppen ezért - foglalkozástól és érdeklődéstől függetlenül -  mindenki megtalálhatta a debreceni TEDx-en is azt a gondolatot, amellyel azonosulni tud.

 

Img 6970Img 6936ted6ted12ted14ted3Img 7042ted11ted4ted7ted5