A PKE Képzőművészet Szakos hallgatóinak kiállítása a Szent László Napokon

Idén jún. 19 és 25 között a Szent László Napok keretén belül sor kerül a Design-Napra, ahol a Szent László Egyesület, a PKE Művészeti Tanszék, a Balassi Intézet és a budapesti MOME kínál látnivalót a váradi Várban és a PKE új épületében.

20-án 15 órától a Vár adminisztrációs épületében a "100% Made in Transilvania" címmel erdélyi vállalkozók helyi termékeinek a helyi designerek által tervezett csomagolását mutatjuk be. Ugyanitt nyílik tárlat a csernátoni design táborban készült alkotásokról is.

Ugyanakkor "Photo Ludens" címmel a PKE Képzőművész diákjainak munkáiból nyílik plakátkiállítás. (ötletgazda és kurátor: Kovács Zoltán)

15,45 órától a Vár M épületében "Art Generator 3" címmel a PKE Képzőművészet szakos hallgatói alkotásaiból mutatunk be egy válogatást, ahol a multimédia alkotások kerülnek középpontba, de installációk és filmvetítések is egyaránt lesznek. (kurátor: dr. Antik Sándor)

A PKE új, Sulyok István utcai épületében 17 órától minikonferencia lesz, ahol előadást tart dr. Lenkei Balázs, a MOME Design Intézetének tanára, Damokos Csaba, sepsiszentgyörgy designer, Bogár Róbert budapesti belsőépítész és Kovács Zoltán, a PKE Művészeti Tanszékének oktatója.

19 órától az egyetem amfiteátrumában a MOME Formatervező Szakának hallgatói által készített Mercedes makettek kerülnek kiállításra "Mercedes design" címmel.

artgdesign

forrás: mt.partium.ro